Instagram is niet meer weg te denken uit de socialmediawereld. Sommige bedrijven bouwen zelfs hun volledige business op via Instagram. Wil je zelf ook actiever aanwezig zijn op Instagram als bedrijf? Deze tools helpen je om sneller en eenvoudiger te werken én om mooiere content te creëren.

1. Creëer je content via Canva

Een mooie feed op Instagram is belangrijk. Zo gaat je profiel en je feed meteen in het oog springen. Echter is designen en werken met gecompliceerde programma’s als Photoshop en Indesign niet voor iedereen weggelegd. Geen paniek als dit ook voor jou het geval is. Met Canva kan je gemakkelijk mooie content maken zoals het opmaken van quotes, tips delen, reviews van klanten vormgeven, opstellen van een promoactie, … Canva kan je zowel op de computer gebruiken via je browser, als op je smartphone installeren. Het gebruik is heel eenvoudig: bij aanmaak van een ontwerp kies je voor een Instagram-bericht, je kiest een sjabloon die bij je huisstijl past en je voegt je eigen tekst en/of afbeelding toe. Er is keuze uit honderden sjablonen, gratis foto’s en iconen, … Bovendien is het gebruik van Canva ook gratis. Er bestaat ook een betalende versie, waarbij je eindeloos foto’s kan gebruiken uit de database. Meer dan z’n geld waard!

2. Een mooie feed dankzij Feedr

Wil je zien hoe jouw nieuw stukje content er zal uitzien in jouw feed? Bekijk dan een preview van jouw feed via Feedr. Zo zal je zien dat die ene foto er misschien toch beter in past dan je had gedacht. Of misschien wissel je twee foto’s beter van plaats. Met Feedr kan je exact zien hoe jouw feed er zou uitzien.

3. Content inplannen via Later

Je Instagram beheren vraagt behoorlijk wat tijd als je het goed wil doen. En uiteraard wil je geen half werk. Maak op voorhand je content kalender en plan je posts in. Zo kan je verschillende posts in een keer maken en hoef je niet snel en last minute nog een post uit je mouw te schudden. Later is gratis indien je slechts 1 account beheert. Ideaal voor business owners. Beheer je als agency of freelancer meerdere accounts, dan kan je overstappen op een betalende versie.

4. Stijlvolle verhalen met StoryArt

Met StoryArt kan je mooie verhalen maken, die netjes bij elkaar passen, statisch of met beweging. Je hebt verschillende gratis templates maar je kan ook kiezen voor een betalende template. Bovendien maak je met StoryArt ook leuke covers voor je highlights.

5. Instagram beheren vanaf de computer via IG Swiss

IG Swiss is een gratis plug-in voor Google Chrome. Het staat je toe om je Instagram account te beheren van de computer. Een nieuwe post maken, een privéberichtje sturen, reageren op een post. En zelfs foto’s en stories downloaden. Hou de plug-in zeker in de gaten want binnenkort kan je er ook posts mee inplannen, insights & analytics van je account bekijken, … Deze laatste functies zullen wel betalend zijn.