Een vraag die veel binnenkomt bij me ivm het starten van een webshop is over verzending. Hoe pak je dit aan?

Zelf heb ik reeds gewerkt met verschillende aanbieders, mijn beste ervaring heb ik met Sendcloud.

Sendcloud is een platform die verschillende vervoerders bundelt. Via Sendcloud kan je jouw pakketten verzenden met Bpost, DHL, DPD en UPS. Het is handig dat je al deze vervoerders op één plaats terug vindt. Je hoeft dus geen contracten af te sluiten met verschillende aanbieders. Via Sendcloud heb je diverse aanbieders in één keer.

De opstart met Sendcloud en de integratie van de tool in je website is heel eenvoudig. Kinderspel eigenlijk.

Er is geen ingewikkeld contract. Je meld je gewoon aan op hun website en je kan meteen beginnen met verzenden. Ze hebben verschillende plugins ontwikkeld voor diverse CMS systemen zoals WooCommerce, Shopify,… Zelf gebruik ik de WooCommerce plugin en dat ging heel gemakkelijk.

Door de link te maken met je CMS systeem, komen bestellingen automatisch in Sendcloud terecht. Daar zie je ook of de bestelling reeds betaald is, of nog op een betaling wacht. Je kan alle bestellingen die je wilt verzenden aanklikken en uitprinten. Eenvoudiger kan niet. Je hoeft dus niet manueel elk adres in te voegen!

Via het systeem kan je nadien ook alle pakketten traceren en opvolgen of deze zijn aangekomen bij de bestemmeling. Je klanten krijgen ook een mailtje als hun bestelling verzonden is, met daarin de link naar de tracking pagina.

Zijn er problemen met één van je pakketjes? Dan kan je ook bij Sendcloud terecht. Zij zijn jouw tussenpersoon en lossen alles netjes op. Zo heb enkele verloren pakjes gehad van Bpost en ben ik daarvoor vergoed geweest.

Kortom: top platform én top service!

Starten met Sendcloud?

Wil je graag starten met Sendcloud? Je kan gratis opstarten. Maak je account aan, leg de integratie met je webshop en verzenden maar!

Hulp nodig bij de integratie? Ik help je graag verder.

Meer lezen over het opstarten van een webshop? Lees dan hier even verder.